Какаов сладкиш с кисело мляко

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
692
6k
1k
2k
6
24/02/2018
"В страната на вкусните сладкиши какаовият сладкиш е истински цар "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
24 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо50 251
  • Преглеждания за месеца360
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена24

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се смесват сухите съставки - брашно, захар и какао. Какаото може да се пресее, за да няма бучици.

Продуктите се размесват хубаво с лъжица. Към тях се прибавят киселото мляко с разбърканата в него сода и омекналото краве масло.

Отново с помощта на лъжица или бъркалка се объркват хубаво всички съставки.

Трябва да се получи гладка, хомогенна смес, която сепрехвърля в намаслена и набрашнена тавичка.

Сладкишът се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса. Готов е, когато забодена в него клечка за зъби излезе суха.

По желание готовият сладкиш може да се полее с разтопен с краве масло шоколад.

Професионална масивна трошачка за ядки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Професионална масивна трошачка за ядки
12.99 лв.
Виж ››

Ако сте привържениците на ядките и ги слагате в почти всички сладки, че и в някои солени ястия, не ви виждаме без професионална трошачка за ядки. Улеснете работата си в кухнята максимално с трошачката за ядки, която ще се справи с всеки размер и с всяка ядка.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар