Какаов сладкиш с кисело мляко

Албена АсеноваАлбена АсеноваМастър Шеф67376021515
24/02/2018
"В страната на вкусните сладкиши какаовият сладкиш е истински цар "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо24 599
  • Преглеждания за месеца487
  • Преглеждания за седмицата58
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се смесват сухите съставки - брашно, захар и какао. Какаото може да се пресее, за да няма бучици.

Продуктите се размесват хубаво с лъжица. Към тях се прибавят киселото мляко с разбърканата в него сода и омекналото краве масло.

Отново с помощта на лъжица или бъркалка се объркват хубаво всички съставки.

Трябва да се получи гладка, хомогенна смес, която сепрехвърля в намаслена и набрашнена тавичка.

Сладкишът се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса. Готов е, когато забодена в него клечка за зъби излезе суха.

По желание готовият сладкиш може да се полее с разтопен с краве масло шоколад.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар