Начин на приготвяне
Месото се сварява в подсолена вода, обезкостява се и се нарязва на малки парчета.
Почистват се зелснчуците. Пиперките се задушават цели в част от маслото и се обелват. Морковите се настъргват на едро ренде. Лукът се нарязва на ситно. В останалото от пиперките сгорещено масло се задущават месото, лукът и морковите. Добавят се обелените и нарязани на дребно домати и стрития бульон.
Ястието се посолява и се разбърква. След като зеленчуците напълно омекнат, съдът се отстранява от огъня и пиперките се пълнят с месото, лука и морковите. Напълнените пиперки се подреждат в подходящ съд и се пекат около 10 минути или отново се запържват с малко мазнина.
Приготвя се млечен сос, като брашното се разбива с киселото мляко, прибавят се разбитите яйца и сместа се изсипва в бульона от пилето. Вари се, докато сосът се сгъсти. Готовите пиперки се поднасят поръсени с магданоз и гарнирани с млечния сос.