Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Пълнени пържени пиперки с пилешко

Пълнени пържени пиперки с пилешко

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Пълнени пържени пиперки с пилешко1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 2.5 кг.
  • червени чушки - 400 гр.
  • моркови - 150 гр.
  • домати - 200 гр.
  • лук - 400 гр.
  • магданоз - 40 гр.
  • бульон - 1 кубче
  • кисело мляко - 400 гр.
  • брашно - 100 гр.
  • яйца - 3 бр.
  • масло - 150 гр.
  • сол - 10 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се сварява в подсолена вода, обезкостява се и се нарязва на малки парчета.

Почистват се зелснчуците. Пиперките се задушават цели в част от маслото и се обелват. Морковите се настъргват на едро ренде. Лукът се нарязва на ситно. В останалото от пиперките сгорещено масло се задущават месото, лукът и морковите. Добавят се обелените и нарязани на дребно домати и стрития бульон.

Ястието се посолява и се разбърква. След като зеленчуците напълно омекнат, съдът се отстранява от огъня и пиперките се пълнят с месото, лука и морковите. Напълнените пиперки се подреждат в подходящ съд и се пекат около 10 минути или отново се запържват с малко мазнина.

Приготвя се млечен сос, като брашното се разбива с киселото мляко, прибавят се разбитите яйца и сместа се изсипва в бульона от пилето. Вари се, докато сосът се сгъсти. Готовите пиперки се поднасят поръсени с магданоз и гарнирани с млечния сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
54
41
32
20
10
Дай твоята оценка: