Супа с пилешки шийки

В.ВасилеваВ.ВасилеваНовак
26/03/2014
Приготвяне15 мин.
Готвене65 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 344
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте пилешките шийки с около 1.5 л студена подсолена вода, кипнете и варете на тих огън до пълното им сваряване. Извадете шийките, отделете месото, а бульонът прецедете.

Загрейте олиото и задушете до омекване ситно нарязания лук, моркова, чушката и целината. Когато зеленчуците омекнат, е време да добавите прецедения бульон и ситно нарязания домат. Подправете супата с черен пипер и чубрица и варете около 20 минути на тих огън.

Сложете фидето и пилешкото месо и варете още 10 минути. Ако супата ви се стори прекалено гъста, може да долеете още гореща вода.

Отстранете готовата супа от огъня. Пригответе застройка от яйцето, което сте разбили добре с малко вода, брашното и киселото мляко. Внимателно я добавете към супата при непрекъснато бъркане, поръсете със ситно нарязан пресен магданоз. По желание може да капнете няколко прясно отцеден лимонов сок.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Гладен
Гладен
27.08.2014 16:36
Много интересна рецепта!!!
Ще я пробвам.
0
1