Начин на приготвяне
Петроханът и свинският бут се режат на малки кубчета.
Лукът се почиства от люспите и се реже на ситно. Чесънът се бели и се реже на филийки.
Морковът се обелва и се реже на малки кубчета. Гъбите се отцеждат от маринатата.
В дълбока тенджера се слага вода, сол и олио и се слага на загрят котлон да заври. На друг котлон се слага тиган, в който се сгорещява олиото.
В него се запържват първо лукът, чесънът и морковът. След това се добавят петроханът, свинският бут и гъбите.
Готвят се, докато омекнат продуктите. След като водата в тенджерата заври, в нея се слагат спагетите.
В тигана, към останалите съставки, се слага лютеницата, подправките и малко от бульона на спагетите. Разбърква се и се оставя да къкри. Добавя се пармезанът и отново се разбърква.
Малко преди спагетите да се сварят, се прехвърлят в тигана при соса и се оставят да се готвят до пълно сваряване.
Вкусните спагети с пушен свински бут са готови.
Коментари