Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Боб Чорба»Чорба от фасул с пушен бут

Чорба от фасул с пушен бут

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Чорба от фасул с пушен бут1 / 2
01/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • боб - 200 г
  • свинско месо - пушен бут 200 г
  • моркови
  • целина
  • магданоз
  • мас - 40 г
  • брашно - 40 г
  • червен пипер
  • лук
  • сметана - 3 с.л. заквасена
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме един ден предварително фасула и го сваряваме на следващия ден във водата, в която сме го киснали. След малко прибавяме месото от свински бут и продължаваме да варим.

Изваждаме омекналия бут, сгъстяваме чорбата от фасула със светла запръжка, приготвена от маста, ситно нарязания лук, брашното и червен пипер, разбъркваме и продължаваме да варим.

Четвърт час преди края прибавяме нарязаните на кубчета зеленчуци и преди самото поднасяне на супата с фасул добавяме нарязания на кубчета пушен бут, сметаната и сол на вкус.

Ароматна селска супа с боб и месо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: