Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Вкусни спагети с пушен свински бут

Вкусни спагети с пушен свински бут

Вкусни спагети с пушен свински бут
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 4
10/12/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Няма как да не ви харесат тези спагети с толкова богата плънка"

Необходими Продукти

  • спагети - 1 пакет (500 грама)
  • свински пушен бут - 200 г
  • петрохан - 1 и 1/2 бр. наденица
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • гъби - 1 бурканче /250 г/
  • лютеница - 1 бурканче /400 г/
  • чесън - 4 скилидки
  • пармезан - 20 г фино настърган
  • чубрица - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • босилек - 1 ч.л.
  • олио - 20 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Петроханът и свинският бут се режат на малки кубчета.

Лукът се почиства от люспите и се реже на ситно. Чесънът се бели и се реже на филийки.

Морковът се обелва и се реже на малки кубчета. Гъбите се отцеждат от маринатата.

В дълбока тенджера се слага вода, сол и олио и се слага на загрят котлон да заври. На друг котлон се слага тиган, в който се сгорещява олиото.

В него се запържват първо лукът, чесънът и морковът. След това се добавят петроханът, свинският бут и гъбите.

Готвят се, докато омекнат продуктите. След като водата в тенджерата заври, в нея се слагат спагетите.

В тигана, към останалите съставки, се слага лютеницата, подправките и малко от бульона на спагетите. Разбърква се и се оставя да къкри. Добавя се пармезанът и отново се разбърква.

Малко преди спагетите да се сварят, се прехвърлят в тигана при соса и се оставят да се готвят до пълно сваряване.

Вкусните спагети с пушен свински бут са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Станаха фантазия!
30.12.2022 21:50
1
1
Покажи всички подкоментари