Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Домашна пица с пушен свински врат

Домашна пица с пушен свински врат

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3812k6736
Домашна пица с пушен свински врат
Снимка: Станислава Армянова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • вода - 300 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 и 1/3 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - 450 гр
  • суха мая - 1 ч.л.
  • лютеница - за намазване
  • чубрица
  • пушен свински врат - 200 г
  • кисели краставички - 5 - 6 бр.
  • сирене - 100 г
  • маслини - 1 ч.ч.
  • кашкавал - за настъргване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото се замесва в хлебопекарна. Съставките се слагат подред: вода, сол, захар, олио, брашно и мая. Пуска се програма за тесто. След 90 мин е готово. Тестото стига за 3-4 пици, в зависимост от големината на тавата и дебелината на тестото.

Тавите, които ще ползваме се намазняват с олио. Тестото се разделя на 3-4 топки и всяка от тях се раздърпва с намазнени с олио ръце. Ако ви е трудно или ви се къса тестото, може да разточите тестото върху набрашнен плот.

Прехвърлете в тавата. Намажете с лютеница. Поръсете с чубрица. Отгоре се поръсва с предварително нарязаните кисели краставички и пушения свински врат. Сиренето се натрошава. Слагат се маслини.

Пече се в предварително загрята фурна на 220 градуса за около 15-20 минути. Изважда се и се настъргва кашкавал. Връща се за още 2-3 минути или докато се поразтопи кашкавалът.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: