Начин на приготвяне
В дълбока купа разбивате яйцата с щипка сол.
В киселото мляко добавяме содата и оставяме за 2-3 мин, да се активира. След това добавяте киселото мляко към яйцата и пак разбивате.
Добавяме към сместа бакпулвера и натрошаваме сиренето и разбъркваме.
Намажете тавичката с олио и започвате на всяка двойка кори да слагате от сместа около 5-6 с.л.
Корите се навиват и се подреждат в тавата една до друга.
Намазваме баницата, ако ни е останала от сместа - така тя бухва още и става по-вкусна. Може и само с олио, ако не е останала от сместа.
В предварително загрята на 180°C фурна на средна скара печем за 30 - 35 мин. или до готовност.
Вкусна права баница, която върви идеално с кисело мляко или айрянче за закуска.