Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кекс с течен център

Кекс с течен център

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Кекс с течен център
Снимка: Анонимен
2 / 3
29/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
13 мин.
Общо
38 мин.
Порции
5-6
"Не малко суфле, а цял кекс с течен център сме ви приготвили - да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • шоколад - 200 г натурален
  • масло - 200 г + за намазване
  • брашно - 50 г
  • яйца - 3 бр.
  • пудра захар - 50 г
  • ванилия - 1 пак
  • брашно - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шоколадът се разтопява на водна баня, сваля се от котлона и към него се добавя кравето масло. Сместа се разбърква до хомогенност и се оставя настрана.

В отделен съд внимателно се отделят белтъците от жълтъците. Жълтъците се прибавят към шоколадовата смес при непрекъснато бъркане. След това се прибавя предварително пресятото брашно и се разбърква, докато сместа го поеме.

Време е да се добавят разбитите белтъци и пресятата пудра захар и сместа да се ароматизира с ванилията. Така приготвената смес се разпределя във форма за печене, предварително намазнена и набрашнена.

Кексът с течен център се пече около 10-13 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна. Изважда се от фурната и се оставя да се охлади.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
41
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Mikey Sebastian
Mikey Sebastian
Рецептата е добра аз лично спазих всички пропорции освен времето за печене тавата ми беше по широка и стана тънък добавил съм снимка пекат го 15 Мин нямам телен център поради две причини според мен твърде тънко и прекалено много време пудра захарта която сложих не ми се струва достатъчно сладка следващия път бух добавил около 200гр захар към сместа с шоколада и маслото. Потърсих с пудра захар и сладоста се доближи до вкусът ми. Благодаря за рецептата :)
05.07.2020 18:31
Криста
Криста
Кога и как се добавя разтопения шоколад с маслото?
30.04.2015 11:22
hris
hris
naistina li stava s techen centur, kato tezi v Happy
06.02.2015 22:36
Маринов
Маринов
Не няма грешка ,това е шоколадова лава и се пече 10-12 минути
01.04.2014 11:30
Шопов
Шопов
Рецептата ми изглежда много вкусна, но ми се струва малко малко 13 минути само за печене? Не е ли някаква грешка?
29.03.2014 18:36
1
Покажи всички подкоментари