Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Содена Питка»Содена питка с лимец

Содена питка с лимец

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Содена питка с лимец1 / 2
28/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
1
"За делник и празник лимецова содена питка"

Необходими Продукти

  • лимец - 3 ч.ч. прясно смляно брашно, пълнозърнесто
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л. бикарбонат
  • оцет - 1 ч.л.
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 1 с.л.
  • сусам - 2 с.л. белен
  • просо - 2 с.л.
  • ленено семе - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходящ съд смесете киселото мляко, содата бикарбонат и оцета. Разбъркайте продуктите и ги оставете настрана, за да шупнат.

Брашното от лимец се пресява на едро сито заедно със солта и се смесва със закваската. Сместа се бърка енергично. Добавят се и останалите продукти за лимецовата питка. Целта е да се получи тесто като за кекс.

Тестото се изсипва в предварително намазнена и набрашнена форма за печене. Содената питка се пече около 60 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Содена питка с лимец можете да използвате за направата на здравословни сандвичи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Чудесна питка
26.10.2023 09:30
Даниела
Даниела
Питка е много лесна, бърза и вкусна! Много сполучлива рецепта!
05.03.2016 09:04
2