Начин на приготвяне
125 г шоколад се нарязва на парчета и се разтопява на водна баня. Оставя се да изстине. Фурната се загрява на 175 градуса.
Мекото масло се разбива със захар и ванилията до побеляване, добавят се яйцата едно по едно. Прибавя се шоколадът.
Смесват се брашното, нишестето, какаото и бакпулверът и се разбъркват около 2 мин. с шоколадовата смес с миксер на най-висока степен.
Тестото се разпределя равномерно в намаслена форма и се пече в средата на фурната за около 25-30 мин. Изважда се от фурната, оставя се да изстине и се изважда от формата/тавичката.
С кръгла форма с диаметър около 5 см от блата се изрязват 27 кръга. Намазват се с конфитюр и се съединяват по 3 кръгчета.
Мини тортите се намазват и отстрани.
Глазура: Останалият горчив шоколад се нарязва на ситно, разтопява се на водна баня и се оставя да изстине.
Тортичките са заливат с шоколадовата глазура. Сметаната се разбива и върху всяка тортичка се шприцова буква S.
Минитортичките Сахер са готови.