Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Тиквеник с купешки кори

Тиквеник с купешки кори

Дони НикиДони Ники
Иноватор
3705k1k3
Тиквеник с купешки кори
Снимка: Дони Ники
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
12
"Тиквеникът, който ще стане хит тази година"

Необходими Продукти

  • кори - 500 г
  • тиква - 500 г
  • захар - на вкус
  • канела
  • масло - 150 г
  • орехи - 200 г
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се обелва и настъргва на ситно, задушава се с 50 г масло и 3 с.л. захар, докато поомекне.

Орехите се смилат на едро.

Вземат се две кори, всяка се намазва с масло и в единия край се слага от тиквата, поръсва се с канела, захар и орехи.

Навива се на стегнато руло и се поставя в намаслена тавичка.

Отгоре домашният тиквеник се намазва с масло и се пече в предварително загрята фурна на 180°C до готовност.

Поръсва се тиквеникът с купешки кори с пудра захар.

Опитай и другите ни предложения за баница с тиква или нашия тиквен щрудел.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: