Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Маслени бисквити с фурми и шамфъстък

Маслени бисквити с фурми и шамфъстък

Дони НикиДони Ники
Иноватор
3705k1k3
Маслени бисквити с фурми и шамфъстък
Снимка: Дони Ники
5 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
30
"Разкошни специални маслени бисквити с фурми и шамфъстък, толкова богати и ароматни, че ухаят на празник"

Необходими Продукти

  • За 40 бисквити
  • краве масло - 100 г, на стайна температура
  • кафява захар - 85 г
  • захар - 85 г плюс допълнително за овалване.
  • ванилов екстракт - 1 ч.л.
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 260 г
  • царевично брашно - 65 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - 1/3 ч.л.
  • лимонова кора - 1 с.л.
  • фурми - 100 г, нарязани на едро
  • шамфъстък - 35 г, нарязан на едро
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тези невероятни масленки оставете маслото, двата вида захар в купата на вашия миксер и разбъркайте на висока скорост за 3 минути, докато се смесят добре.

Намалете скоростта до средна и добавете ванилията, последвана от яйцата, добавяйте яйцата едно по едно. Разбийте за още една минута и след това добавете двата вида брашно, бакпулвера, солта и лимоновата кора.

Разбъркайте отново за кратко време. Накрая добавете нарязаните фурми, шамфъстъка и разбъркайте с помощта на шпатула или дървена лъжица.

На голямо парче пергаментова хартия разделете тестото на две и оформете всяка половина като дълъг цилиндър, около 25х5см. Завийте с пергаментова хартия и оставете в хладилника за поне 1 час.

Оваляйте всеки цилиндър в захар и ги нарежете на филийки с дебелина 1 см.

Подредете филийките коледни бисквити върху тава, покрита с хартия за печене, на разстояние около 2 см една от друга и печете в предварително загрята фурна на 175°C с вентилатор за 10-12 минути.

Оставете маслените бисквити да се охладят напълно преди сервиране.

По идея на Rinkafuka Kirukatomoruka са тези маслени бисквити с фурми и шамфъстък.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: