Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Лозови сарми с кайма за Коледа

Лозови сарми с кайма за Коледа

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5846k1k5
Лозови сарми с кайма за Коледа
Снимка: Людмила
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
130 мин.
Порции
4
"Лозови сарми с кайма, които събират цялото семейство около коледната трапеза."

Необходими Продукти

  • кайма - 250 г
  • ориз - 1/2 чаена чаша
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • джоджен
  • чер пипер
  • олио - 3 с.л.
  • сол
  • лозови листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Любими са ми тези лозови сарми с плънка от кайма и ориз! А с млечно-чеснов сос са наслада голяма!

Аз ги приготвих така: 250 г кайма смесих с половин чаена чаша ориз, чашата е от 200 мл, нарязана малка глава лук, морков настърган ситно, джоджен и чер пипер, три супени лъжици олио, щипка сол и мъничко вода.

Разбърква се хубаво с вилица и след това се пълнят лозовите листа с тази смес. Аз лично не ги навивам на малки хапки, а ги правя големи и кръгли сармите, това е бързият вариант.

За посочената смес използвах 12 броя листа. Подредих сармите в йенски съд с капак, налях вода до средата на съда и поръсих с малко сол и олио.

Затворих с капака и сложих в студена фурна! Включих на 200 градуса и след като загря намалих на 180, пекох до готовност. Готовите сарми сервирам с млечно чеснов сос и допълнение към него по лъжица заквасена сметана!

Ами това е! Лозови сарми с кайма за Коледа - вкусно и лесно зимно ястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: