Начин на приготвяне
За приготвяне на пясъчното тесто се смесват в купа брашното, маслото (на малки парченца), жълтъците, захарта, ваниловата захар и щипка сол. Омесва се на ръка до гладко тесто. Тестото се оформя на топка, увива в стреч фолио и оставя в хладилника за поне 2 часа.
Когато се охлади, от него се правят малки топки и поставят върху хартия за печене в подготвените тави.
С дръжката на дървена лъжица се правят вдлъбнатини в топките.
Във всяка вдлъбнатинка се поставя по малко конфитюр. Най-добре става с помощта на сладкарски пош и с различни на цвят конфитюри.
Пекат се немските сладки в предварително загрята на 190 градуса фурна за около 10 минути или докато краищата им порозовеят.
Когато изстинат, коледните сладки се поръсват леко с пудра захар.
От същото тесто могат да се приготвят и сладки гъбки.
Необходимо е само с капачка потопена във вода или какао да се притисне в средата на топчето, за да се оформи пънчето на гъбката.
Коледни сладки Ангелски очички са вкусни и любими на малки и големи.