Начин на приготвяне
Привет! Може да не ви представя нещо, което не знаете, но ще ви представя една много вкусна градинарска супа, както аз я приготвям, както съм я запомнила от рецептите на баба.
И така, в момента аз я приготвям със зеленчуци от бъркан за тази супа, които съм си направила в комбинация по наш вкус, но вие можете да ползвате и свежи зеленчуци. А в моя буркан има тиквичка, морков, домат, червени и зелени чушки, грах, зелен фасул, копър и магданоз, всичко от градинката.
Сега сложих на котлона водичка в тенджерата да заври и пуснах в нея ситно нарязан лук, олио, два картофа на кубчета, сол на вкус, чер пипер и дафинов лист, ронена чубрица. След като всичко това вря десет минути, прибавих и зеленчуците от моята зимнина.
Когато отново завря супата, сложих една шепа ориз. Варих всичко още десетина минути и изключих котлона. Когато варенето на изключен котлон приключи, добавих застройка от една лъжица с връх кисело мляко и едно цяло яйце. Знаете, първо темперирах яйцето и млякото с бульон от супата и тогава сложих застройката в тенджерата.
Ето това е бабината градинарска супичка!