Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Кокосова торта»Кето кокосова торта за Коледа

Кето кокосова торта за Коледа

ВалерияВалерия
Мастър Шеф
2474k6421
Кето кокосова торта за Коледа
Снимка: Валерия
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Кето кокосова торта за Коледа - най-вкусният коледен подарък, който можете да направите за себе си и семейството."

Необходими Продукти

  • За блатовете
  • кокосово мляко - 400 мл от кенче /20, 30 или повече процента мазнини/
  • яйца - 4 броя
  • кокосови стърготини - 200 г
  • кокосово брашно - 20 г
  • ванилия - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 10 г
  • подсладител - 70 г или на вкус /смесвам стевия с еритритол/
  • За крема
  • течна сметана - 30 и повече процента /неподсладена/ - 250 мл
  • маскарпоне - 250 мл
  • ванилия - 1 ч.л.
  • подсладител - 60 г или на вкус /смесвам еритритол със стевия/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти за блатовете за кето сладкишчето се слагат заедно в една купа. Бърка се с бъркалка, не с миксер.

Сместа се разделя на две равни части.

Изпичат се два блата. Тавичката ми е с размер 20 см. Задължително сложете хартия за печене и леко я намажете с масло.

Блатовете се пекат на 180 градуса в предварително загрята фурна за около 35 минути. Но това зависи от фурната, моята е газова.

Оставете блатовете напълно да изстинат.

Докато се пекат блатовете, си направете кето крем. Разбийте първо сметаната на гъст крем. За да се разбие хубаво сметаната, тя трябва да е била в хладилника поне 8 часа. След това прибавете маскарпонето, ванилията и подсладителя. Разбийте отново. Приберете крема в хладилника, докато станат готови блатовете за кето тортата.

Накрая сглобявате тортата и украсявате по ваш вкус. Приберете я в хладилника за няколко часа.

Източник: Вкусни рецепти с Валерия

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: