Начин на приготвяне
Всички продукти за блатовете за кето сладкишчето се слагат заедно в една купа. Бърка се с бъркалка, не с миксер.
Сместа се разделя на две равни части.
Изпичат се два блата. Тавичката ми е с размер 20 см. Задължително сложете хартия за печене и леко я намажете с масло.
Блатовете се пекат на 180 градуса в предварително загрята фурна за около 35 минути. Но това зависи от фурната, моята е газова.
Оставете блатовете напълно да изстинат.
Докато се пекат блатовете, си направете кето крем. Разбийте първо сметаната на гъст крем. За да се разбие хубаво сметаната, тя трябва да е била в хладилника поне 8 часа. След това прибавете маскарпонето, ванилията и подсладителя. Разбийте отново. Приберете крема в хладилника, докато станат готови блатовете за кето тортата.
Накрая сглобявате тортата и украсявате по ваш вкус. Приберете я в хладилника за няколко часа.
Източник: Вкусни рецепти с Валерия