Начин на приготвяне
Приготвяне на блата:
За този кето десерт разбиват се всички съставки без кокосовите стърготини. Те се слагат накрая и се бърка с шпатула. Сместа става доста гъста.
Изсипах я в тава с диаметър 26 см, като я разнесох с помощта на шпатулата.
Задължително ползвайте хартия за печене. Пече се на 180 °C 15-20 минути, зависи от фурната, моята е газова.
Приготвяне на крема:
Сметаната и маскарпонето се разбиват заедно с подсладителя.
Редене на тортата:
С купичката изрязах кръгчета от блата, за да имам равни порции. Всяко кръгче начупвам на парченца. В купичката редя ред парченца от едно кръгло изрязано блатче.
Отгоре крем и малко сладко от малини. Разбърквам леко с нож, за да се смеси кремът със сладкото.
Цялата процедура по приготвяне на мини тортите се повтаря още веднъж за финал на кето кокосова торта в купичка.
Източник: Вкусни рецепти с Валерия.