Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Рибена Чорба»Чорба от шаран с червен пипер

Чорба от шаран с червен пипер

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Чорба от шаран с червен пипер1 / 2
07/04/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
105 мин.
Порции
6
"Знаете ли коя е любимата чорба на рибарите? Точно така, тази чорба от шаран с червен пипер"

Необходими Продукти

  • шаран - 1 бр.
  • лук - 150 г
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • копър - 5 - 6 стръка
  • сол - 1 ч.л.
  • вода - 6 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шаранът се почиства добре и се разрязва по дължина на две. Всяка половинка се реже на по-малки късчета.

Лукът се нарязва на ситно и в емайлирана тенджера се реди ред лук, ред риба. Всичко се поръсва със солта, червения и черния пипер. Заливат се с водата и супата се оставя да ври на тих огън.

След 40 минути рибата се изважда от бульона, той се прецежда и отново се връща при рибата. Готовата супа се поръсва със ситно нарязания копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
41
30
21
10
Дай твоята оценка: