Задушени картофи в йенско стъкло

MarianaMariana
Джедай
561
774
2k
04/04/2014
"Невероятно! Просто поставяте картофките в йената, овкусявате и печете. А след това лапате тази вкусотия без да може да спрете "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
22 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо191 416
  • Преглеждания за месеца349
  • Преглеждания за седмицата43
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена22

Необходими Съставки

* мерки и количества
Задушени Картофи

Начин на приготвяне

Накиснете за около 30 минути пресните картофи в хладка вода, след това ги измийте добре. Оставете ги цели или ги срежете на едро, ако картофите са по-големи.

Сложете ги в тенджера от йенско стъкло. Залейте с бульон, посолете на вкус и добавете зехтина (който може да замените и с 60 г масло). Похлупете съда, уверете се, че не е мокър от външната страна и го сложете в предварително загрята на 180-200 градуса фурна.

Картофките се пекат около 25 минути. Изваждат се и се проверява дали са се задушили добре. При нужда се добавя още малко вода или бульон и се задушават още 15-ина минути.

Преди поднасяне се поръсват със ситно нарязан пресен копър. Може да се добави и накълцан чесън за по-наситен вкус.

Мултифункционално ренде с 5 приставки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Мултифункционално ренде с 5 приставки
28.99 лв.
Виж ››

Оставете работата по подготовката на продуктите за готвене на новото си мултифункционално ренде, вие просто си изберете приставка. Невероятно кухненско пособие, което веднъж попаднало в ръцете на една домакиня, трудно се измъква от тях. Многофункционално ренде за рязане на зеленчуци, плодове, сирене, подправки.

Рейтинг

5 8
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Албена Асенова
Както е сезона на пресните картофи,чудесна гозба.
4
2
Monika Ivanova
Monika Ivanova
06.05.2016 07:59
и малко чесънче им подхожда чудесни, стига да обичате де :)
3
2
Биляна Владова
аз предпочитам да ги правя с масло
5
0