Задушени картофи в йенско стъкло

MarianaMarianaДжедай7720
04/04/2014
"Невероятно! Просто поставяте картофките в йената, овкусявате и печете. А след това лапате тази вкусотия без да може да спрете "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
21 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо163 491
  • Преглеждания за месеца2431
  • Преглеждания за седмицата36
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена21

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете за около 30 минути пресните картофи в хладка вода, след това ги измийте добре. Оставете ги цели или ги срежете на едро, ако картофите са по-големи.

Сложете ги в тенджера от йенско стъкло. Залейте с бульон, посолете на вкус и добавете зехтина (който може да замените и с 60 г масло). Похлупете съда, уверете се, че не е мокър от външната страна и го сложете в предварително загрята на 180-200 градуса фурна.

Картофките се пекат около 25 минути. Изваждат се и се проверява дали са се задушили добре. При нужда се добавя още малко вода или бульон и се задушават още 15-ина минути.

Преди поднасяне се поръсват със ситно нарязан пресен копър. Може да се добави и накълцан чесън за по-наситен вкус.

Рейтинг

5 8
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
Албена Асенова
Както е сезона на пресните картофи,чудесна гозба.
4
2
Monika Ivanova
Monika Ivanova
06.05.2016 07:59
и малко чесънче им подхожда чудесни, стига да обичате де :)
3
2
Биляна Владова
аз предпочитам да ги правя с масло
5
0