Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Сушени чушки с нахут и песто от сушени домати

Сушени чушки с нахут и песто от сушени домати

TanyaGyurovaTanyaGyurova
Готвач
1421k6332
Сушени чушки с нахут и песто от сушени домати
Снимка: TanyaGyurova
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Различен прочит на любимите ни пълнени чушки - този път пълнени с нахут и песто от сушени домати."

Необходими Продукти

  • сварен нахут - 1 буркан
  • сушени червени чушки - 1 пакет ( 7 броя)
  • праз лук - 1 - 2 стръка
  • песто от сушени домати - 4 ч.л.
  • риган - 1 ч.л, сух
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • куркума - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол
  • олио - 3 - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате праз лук на ситно и го задушавате в дълбок тиган с олиото и малко вода.

След като празът стане прозрачен, добавяте нахута, пестото от сушени домати и подправките и разбърквате добре.

Задушавате сместа още десетина минути, като добавяте още малко вода, за да не се пържи.

Дръпвате тигана от котлона.

Накисвате сушените чушки за 5 мин. в топла вода.

След като плънката поизстине напълвате чушките и ги нареждате в тавичка с малко мазнина и вода на дъното.

Покривате тавата с фолио и печете чушките ок.30 мин на 200°C.

После махате фолиото, обръщате пълнените сушени чушки и допичате още 15-тина минути до желания загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: