Начин на приготвяне
В нашето семейство освен баница с тиква на Бъдни вечер правим и зелник или баница с кисело зеле.
Първо зелето се нарязва на ситно и се задушава в две лъжици олио, моето този път го задуших в мултикукъра на програма за зеленчуци! Става чудесно, но не е задължително да го направите така, може да е в тиган на котлона. Важно е зелето хубаво да омекне. След като е готово аз му добавям малко ким, но може и кимион или пък без такива аромати, може и малко червен пипер, някои слагат и праз лук, но ние го правим така този зелник. Естествено с готовите кори е много по лесно, не е като преди, да точиш или дърпаш...
Ползвам по две кори, поръсвам със зеле и мъничко олио и навивам на руло. Подреждам в намазана с олио тава. Пека на 170 градуса до приятен загар.
Светли празници!