Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Мъфини»Тиквени мъфини приготвени в еър фрайър

Тиквени мъфини приготвени в еър фрайър

ВалерияВалерия
Мастър Шеф
2474k6431
Тиквени мъфини приготвени в еър фрайър
Снимка: Валерия
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Порции
10
"Прекрасни тиквени мъфини-банички за тези, които са на пост, за трапезата на Бъдни вечер или просто ей така..."

Необходими Продукти

  • настъргана тиква - 700 г
  • захар - 200 г
  • канела - 1/2 ч.л.
  • фини точени кори - 20 броя
  • малко олио за намазване на корите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Не слагам орехи, защото в моето семейство тиквеникът се предпочита без тях. Вие може да си сложите.

Пригответе си формички от хартия за печене. Вземете някакви купички или чашки. Покрийте ги с хартията по размера им. В тях се слагат тиквените мъфини.

Тиквата се обърква със захарта и канелата. Изсипете я в гевгир и я поставете над някакъв съд. Правя това, защото тиквата почва да си пуска сок, който ще направо тиквеника много мокър.

Вземат се две кори, като върху горната се слага малко олио. Слага се от тиквата, като се разпръсква по цялата кора. Навива се руло, което после се сгъва на кравайче, като края се подпъхва отдолу. Наредете мъфините в предварително приготвените формички от хартия.

Моите тиквени мъфини изпекох в еър фрайъра #in на програма bake - 170°C. 10 минути с хартията за печене. След това ги извадих и обърнах за още 10 минути.

Източник: Вкусни рецепти с Валерия

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: