Начин на приготвяне
В купичка си слагаме 1 жълтък и разбъркваме с вилица. Пресяваме брашното със сито.
В кефира слагаме маята, захарта и 4 с.л. от брашното. Покриваме с кърпа на топло и оставяме да шупне.
В брашното правим кладенче и сипваме кефира с маята, яйцата, солта, олиото и замесваме меко тесто. Доомесваме върху набрашнена повърхност.
Покриваме с кърпа и оставяме да втаса за 1 час. Делим на 2 части през средата. Оформяме с ръце 2 топки. Разточваме лист с точилка и делим на триъгълници.
Натрошаваме сирене. В широката част слагаме сирене и навиваме кифлички.
Стават общо 24 кифлички с сирене.
Нареждаме на разстояние в тава, покрита с хартия за печене. Мажем с разбитият жълтък и ръсим с поръска от семена.
Печем домашните кифлички в загрята на 180 °C фурна до готовност.
Една доза от тези кифли с кефир и сирене изчезва за минути :)