Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Кифлички»Солени кифли със сирене

Солени кифли със сирене

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7184k2
Солени кифли със сирене
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 4
13/08/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
16
"Станете малко по-рано през почивните дни, за да зарадвате семейството си с топли солени кифли със сирене - защото те го заслужават"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 1 кг
  • мая - 1 кубче
  • захар - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • вода - 300 мл топла
  • За плънката
  • сирене - 300 г
  • яйца - 3 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • сода за хляб - 1/3 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете меко тесто, оставете го да втаса. Пригответе плънката като намачкате сиренето, добавете яйцата, олиото и киселото мляко с разтворената сода.

Разделете втасалото тесто на 16 парчета, формете на малки питки разточете всяка, сложете от плънката и оформете на кифла.

Подредете кифлите в намаслена тава, оставете ги да втасат и намажете с разбит жълтък. Печете кифлите на 190 градуса за 30-35 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: