Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Кифлички»Памук кифли със сирене

Памук кифли със сирене

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Памук кифли със сирене
Снимка: Албена Асенова
1 / 5
16/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
16
"От нас да знаете, солените кифли са най-вкусните, по точно тези памук кифли със сирене"

Необходими Продукти

  • мая - 42 г
  • прясно мляко - 400 мл
  • захар - 2 с.л.
  • брашно - 5 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • олио - 200 мл
  • брашно - 620 г
  • сирене
  • жълтъци - 1 бр за намазване.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към леко топлото прясно мляко се прибавят захарта, натрошената прясна мая и малко брашно. Сместа се оставя за около10- 15 мин., за да шупне.

Брашното се пресява, добавя се сол, олио и шупналата мая, след което се замесва меко тесто. Оставя се да втаса на топло, докато удвои обема си.

Втасалото тесто се разделя на две равни части и от всяка една се разточва на кръгла кора с дебелина около 3 мм. С помощта на остър нож кората се реже на 8 триъгълника. Получават се 8 големи кифли.

Кората може да се нареже и на 16 части и тогава биха се получили повече малки пухкави кифлички.

В основата на всеки триъгълник се слага от предварително натрошеното сирене, след това се притиска леко в двата края и се навива към острата част.

Кифличките се намазват с разбит жълтък и се слагат да се пекат в предварително загрята на 190 градуса фурна, докато получат златист загар.

Източник: svanya.blogspot.com

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Елена Ч.
Елена Ч.
Станаха супер, но добавих малко повече брашно. Благодаря!
03.05.2020 15:54
Потребител#228537
Потребител#228537
Феноменални!!!
Изпълних рецептата, като само намалих малко солта и се получиха невероятни.
Благодаря.
03.03.2019 09:39
1