Начин на приготвяне
Месото заедно с кокалите се слагат в тенджера на силен огън и се налива вода, колкото да ги покрие.
Добавят се картофите, морковите и солта. Когато заври, се отстранява пяната и се оставя да ври под похлупак за около 1 1/2 или докато месото стане толкова меко, че да почне да се отделя от костите.
Бульонът се прецежда в друг съд, месото се нарязва наситно и се слага в течността.
Разбийте млякото с яйчения жълтък и прибавете лимоновия сок. Разбийте добре. След това вътре сипете около 250 мл от горещия бульон. Разбъркайте отново и прибавете месото.
Маслото за запръжката се разтопява и в него се запържвате червения пипер. Супата се залива преди сервиране.
Коментари
Копирате един от друг и не влагате никаква мисъл.
Апропо "на ситно" са две думи все още.