Турска сватбена супа

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Турска сватбена супа1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 500 г плешка (с коста)
  • моркови - 2 бр. нарязани на едро
  • картофи - 2 бр. нарязани на едро
  • канела - 1 пръчка
  • кисело мляко - 3 с.л. цедено
  • яйца - 1 бр. само жълтъка
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • масло - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото заедно с кокалите се слагат в тенджера на силен огън и се налива вода, колкото да ги покрие.

Добавят се картофите, морковите и солта. Когато заври, се отстранява пяната и се оставя да ври под похлупак за около 1 1/2 или докато месото стане толкова меко, че да почне да се отделя от костите.

Бульонът се прецежда в друг съд, месото се нарязва наситно и се слага в течността.

Разбийте млякото с яйчения жълтък и прибавете лимоновия сок. Разбийте добре. След това вътре сипете около 250 мл от горещия бульон. Разбъркайте отново и прибавете месото.

Маслото за запръжката се разтопява и в него се запържвате червения пипер. Супата се залива преди сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Йочева
Ваня Йочева
„Бульонът се прецежда в друг съд, месото се нарязва наситно и се слага в течността.“ Коя течност, нали току-що я прецедихме в друг съд? По-нататък става още по-интересно: „Разбийте млякото с яйчения жълтък и прибавете лимоновия сок. Разбийте добре. След това вътре сипете около 250 мл от горещия бульон. Разбъркайте отново и прибавете месото.“ Това месо постоянно го местим някъде. Що да прибавяме половин килограм месо в 350 мл яйчен сос? Нямаше ли да правим супа?
Копирате един от друг и не влагате никаква мисъл.

Апропо "на ситно" са две думи все още.
19.02.2018 11:35
1