Начин на приготвяне
В голяма купа се пресява брашното. Добавят се солта и содата бикарбонат.
В купата на миксера се слагат захарта и олиото.
Разбива се с миксер на средна скорост. Добавя се какаото и отново се разбива. Добавят се яйцата - едно по едно. Слага се ванилията и се разбива.
Прибавят се сухите съставки, които подготвихме по-рано. Всичко се разбива до хомогенна смес.
Подготвеното тесто се слага във хладилника за 2 часа да стегне. Подготвя се купа с пудра захар.
Тава се застила с фолио за печене. От готовата смес се гребва с лъжица.
Оформят се топчета с ръце. Овалват се в подготвената пудра захар и се нареждат в тавата.
Напуканите сладки се овалват втори път и се пекат веднага, за да не се овлажняват.
Коледните сладки се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна за 10-12 минути.
Коледните брауни сладки са готови.