Начин на приготвяне
Намазваме тава с масло и набрашняваме.
В купа разбиваме яйцата, ванилиите и захарта на пухкав крем.
Яйцата предварително сме изкарали на стайна температура, прясното мляко също. Яйцата са от голям размер, така става и по-хубав блатът.
Към кашата слагаме брашното, солта и бакпулвера, предварително пресяти. Пресяваме, за да може сладкишът да е по-пухкав. Изсипваме гъстата каша в тава и заглаждаме с шпатула.
Печем в леко загрята на 170 градуса фурна за около 30-35 минути - в зависимост от фурната ви. Изваждаме горещия сладкиш и го поливаме с 450 мл от прясното мляко.
Млякото го делим в две купи – в едната да има 450 мл, а в другата 400 мл. Тази с 450 мл ще ни е нужна за поливане на сладкиша. Поливаме бавно и равномерно с голяма лъжица.
Другите 400 мл прясно мляко, което сме си отделили, ни е нужно за приготвянето на Крем Оле. В купата с 400 мл прясно мляко изсипваме Крем Оле и 3 с.л. пудра захар за сладост. С миксера бием до гладък крем.
В крема изсипваме заквасената сметана и объркваме с шпатула, не с миксера, за да не стане течно, а гъсто. Като изстине сладкишът, нанасяме от крема равномерно.
Заглаждаме отгоре с шпатула или лъжица и ръсим щедро с кокосови стърготини.
Нашият Снежен сладкиш за празника е готов.