Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Снежен сладкиш за празника

Снежен сладкиш за празника

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k5
Снежен сладкиш за празника5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12
"Страхотен сладкиш с кокосови стърготини, подходяш за сутрешното кафе в празничните дни"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр., L размер
  • захар - 200 г
  • сол - 1 щипка
  • ванилия - 2 бр.
  • брашно тип 500 - 170 г
  • бакпулвер - 1 бр. (10 г)
  • масло - 1 с.л.
  • крем оле ванилия - 1 опаковка (60 г)
  • прясно мляко - 850 мл с масленост 3. 6 %
  • пудра захар - 3 с.л.
  • заквасена сметана - 1 кофичка от 400 г (с масленост 20 %)
  • кокосови стърготини - ½ ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намазваме тава с масло и набрашняваме.

В купа разбиваме яйцата, ванилиите и захарта на пухкав крем.

Яйцата предварително сме изкарали на стайна температура, прясното мляко също. Яйцата са от голям размер, така става и по-хубав блатът.

Към кашата слагаме брашното, солта и бакпулвера, предварително пресяти. Пресяваме, за да може сладкишът да е по-пухкав. Изсипваме гъстата каша в тава и заглаждаме с шпатула.

Печем в леко загрята на 170 градуса фурна за около 30-35 минути - в зависимост от фурната ви. Изваждаме горещия сладкиш и го поливаме с 450 мл от прясното мляко.

Млякото го делим в две купи – в едната да има 450 мл, а в другата 400 мл. Тази с 450 мл ще ни е нужна за поливане на сладкиша. Поливаме бавно и равномерно с голяма лъжица.

Другите 400 мл прясно мляко, което сме си отделили, ни е нужно за приготвянето на Крем Оле. В купата с 400 мл прясно мляко изсипваме Крем Оле и 3 с.л. пудра захар за сладост. С миксера бием до гладък крем.

В крема изсипваме заквасената сметана и объркваме с шпатула, не с миксера, за да не стане течно, а гъсто. Като изстине сладкишът, нанасяме от крема равномерно.

Заглаждаме отгоре с шпатула или лъжица и ръсим щедро с кокосови стърготини.

Нашият Снежен сладкиш за празника е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: