Начин на приготвяне
Маслото, пудрата захар, ванилията и яйцето се смесват в купа и постепенно към тях се добавят смлените бадеми, брашното, канелата и подправките.
Омесва се меко и еластично тесто, което се опакова в стреч фолио и се прибира в хладилник за час.
След това тестото за Линцерите се разточва с дебелина около 4-5 мм и с метална формичка за сладки се изрязват сладки с форма на сърце или други по ваш вкус. На половината от тях се изрязват кръгчета (аз използвах за дупчиците отвора на фунията за течности).
Добре е дупчиците да се изрязват направо в тавата, в която предварително е постлана с хартия за печене, за да не се разваля формата на сладките. Изрезките се събират и от тях се оформят нови сладки и така до свършване на тестото.
Изпичат се сладките за Свети Валентин в загрята на 150-160°C фурна, на средна решетка и влючен вентиатор за около 8-10 минути.
Изпечените сладки Линцер се оставят да се охладят добре, след което тези с дупчица се поръсват със смесените пудра захар и ванилия, а целите сърца се намазват със сладко от малини или конфитюр.
След това сладките Линцери се слепват две по две и се съхраняват в кутия, като между редовете сладки се поставя хартия за печене.
Да ви е сладко с моите сладки Линцер за празника на влюбените!