Начин на приготвяне
Лукът, чушката и морковът се задушават в зехтина. Прибавя се каймата и се бърка енергично, докато каймата стане на трохи. Добавя се виното, солта и черният пипер, след което се прибавя разбитото с малко вода доматено пюре. След като се свали от огъня се добавя магданозът, целината и се разбърква добре.
За соса: Брашното се запича в сух тиган, прибавя се маслото и се разбърква добре. Долива се прясното мляко на тънка струя, добавят се солта и черният пипер. Добавя се пармезанът и се разбърква непрекъснато.
Пастата се вари според указанията на опаковката и се отцежда. Форма за печене се намазва с маслото и галетата. Изсипва се половината от пастата и се полива с местния сос, покрива се с другата половина от пастата и се полива с белия сос. Запича се в умерена фурна.