Меденки с какао

Дони НикиДони Ники
Иноватор
3705k1k3
Меденки с какао
Снимка: Дони Ники
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Чудни празнични меденки, с които да почерпите своите гости"

Необходими Продукти

  • брашно - 600 г
  • мед - 6 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 200 г
  • пудра захар - 200 г
  • какао - 6 с.л.
  • портокалов сок - 3 с.л. (есенция)
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • джинджифил на прах - 1 ч.л.
  • карамфил на прах - 1 ч.л.
  • течен шоколад - за слепване
  • бял шоколад - за декорация
  • гелови бои
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В касерола се загряват маслото и медът, без да завират. Яйцата с пудрата захар, солта и портокаловия сок се разбиват с телена бъркалка.

Сухите съставки се пресяват. Към яйчената смес се добавят постепенно разтопените масло и мед, както и сухите съставки.

Омесва се лепкаво тесто, което се покрива с фолио и се прибира в хладилника за 60 минути или във фризера за 20-30 минути, докато стегне.

Върху набрашнен плот се откъсва от тестото и се разточва кора, дебела около 1/2 см.

С помощта на ринг или чаша се изрязват кръгове, които трябва да са с един размер по-големи от щампата на печата.

След като са щамповани, сладките се пекат в загрята фурна на 160 градуса с вентилатор или на 180 без вентилатор - около 7-10 минути в зависимост от фурната.

Изпечените меденки се охлаждат и се слепват по две с течение.

По желание могат да се декорират с оцветен шоколад или айсинг. Прибират се в кутия, за да не се овлажняват.

Меденките с какао са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Зорница Христова Михова
Зорница Христова Михова
Чудесни!
01.01.2023 01:02
Дони Ники
Дони Ники
Благодаря много!
29.12.2022 21:23
Наси Недева
Наси Недева
Мноооого вкусни!
29.12.2022 19:34
1