Начин на приготвяне
Картофите се сваряват с кората за 20 минути от момента на завиране на водата.
Обелват се и се нарязват на кубчета, към тях се добавят и нарязаните краставички, шпеков салам и твърдо сварените яйца.
Прибавят се майонезата, лимоновият сок и солта. Всичко се разбърква добре, за да се смесят и овкусяват всички продукти.
В регулируем ринг сложих част от сместа, намазах с крема сирене, наредих маслини и отгоре оформих като полусфера останалата смес, оставих около 2 с.л за топчето на шапката.
Наредих филе Елена по външния край на долната част, както и на полусферата.
Настъргах кашкавал и сирене, които поръсих по външния ръб на солената торта, както и на пискюла.
Шапката от руска салата е готова.