Начин на приготвяне
Приготвяме плънката, като в сгорещеното олио изпържваме нарязан ситно лук. Към него прибавяме каймата, а после черния пипер, брашното и при необходимост сол на вкус.
Заливаме с вода (2 ч.ч.) и оставяме на слаб огън да къкри, докато остане на мазнина. Подходяща тавичка за печене намазваме с олио. Тестото разделяме на две части, като едната трябва да е по-голяма от другата.
По- голямата разточваме на кора и слагаме в тавата, така че краищата да излизат извън тавата. Върху кората разстиламе запържената плънка. Втората кора разточваме с големина колкото тавата и поставяме върху плънката.
Намазваме с разбито прясно яйце и печем на умерено загрята фурна до готовност. Малко преди да извадим от фурната наръсваме с настърган кашкавал и допичаме до златисто.