Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Зеленчукови спагети

Зеленчукови спагети

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Зеленчукови спагети3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2-3
"Вкусни спагети без месо - за да си похапнат и вегетарианците на воля!"

Необходими Продукти

  • спагети - тънки 200 гр.
  • зеле - 100 гр.
  • гъби - печурки - 5 - 6 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • праз - 2 стръка
  • моркови - 1 бр.
  • червени чушки - 1 бр.
  • соев сос - 1 - 2 с.л.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • сусамово олио - 5 - 6 капки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът се нарязва на диагонални парчета, морковът и червеното зеле – на ивички, червената чушка – на кръгчета, печурките – наедро, чесънът се счуква.

В дълбок тиган (уок) се загрява олиото и за минута се запържват празът и морковите. Добавят се зелето и гъбите и се пържи 3-4 минути на силен огън, като се разбърква.

Добавя се чушката и се пържи още 2 минути. Зеленчуковата смес се подправя със соевия сос и сусамовото олио и се оставя настрана.

Спагетите се сваряват според указанията на производителя, овкусяват се с и се размесват със запържените зеленчуци. Ястието се кипва и се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.6
51
42
31
21
10
Дай твоята оценка: