Начин на приготвяне
Една бяла пица, различна от обикновената, вкусна и вкусна, но и деликатна и оригинална.
За да приготвите тази пица, първо трябва да приготвите основното тесто за пица.
Смесете брашното със солта, зехтина и водата, в която сте разтворили маята, и разбъркайте всички съставки до получаването на гладко и компактно тесто.
Поставете тестото в купа и го оставете да втаса, докато се удвои.
Вземете тестото и го разделете на два блата.
Разстелете всеки блат във форма за пица и върху тестото разпределете сметаната и малки парченцата наденица, отгоре настърганата тиквичка, смесена с малко от сметаната.
Полейте със струйка зехтин и изпечете пицата в предварително загрята на 200 градуса фурна за 15-20 минути.
Извадете пицата от фурната, разпределете кашкавала, след което я поставете отново във фурната за около 3-4 минути.
Извадете пицата от фурната и сервирайте гореща.
Бялата пица със сметана, наденица и тиквички е готова.