Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Бяла пица със сметана, наденица и тиквички

Бяла пица със сметана, наденица и тиквички

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Бяла пица със сметана, наденица и тиквички
Снимка: Ivelina
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Насладете се на тази много вкусна пица"

Необходими Продукти

  • Тесто
  • брашно - 400 г
  • вода - 240 мл
  • жива мая - 25 г или пакетче суха (10 г)
  • сол - 1/2 ч.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • Плънка
  • сурова наденица - 200 г
  • тиквички - 1 бр. малка до средна, нарязана на ренде (или заменете с гъби)
  • заквасена сметана - 200 г
  • кашкавал - 150 г по избор, сухо сирене скаморца или друго
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Една бяла пица, различна от обикновената, вкусна и вкусна, но и деликатна и оригинална.

За да приготвите тази пица, първо трябва да приготвите основното тесто за пица.

Смесете брашното със солта, зехтина и водата, в която сте разтворили маята, и разбъркайте всички съставки до получаването на гладко и компактно тесто.

Поставете тестото в купа и го оставете да втаса, докато се удвои.

Вземете тестото и го разделете на два блата.

Разстелете всеки блат във форма за пица и върху тестото разпределете сметаната и малки парченцата наденица, отгоре настърганата тиквичка, смесена с малко от сметаната.

Полейте със струйка зехтин и изпечете пицата в предварително загрята на 200 градуса фурна за 15-20 минути.

Извадете пицата от фурната, разпределете кашкавала, след което я поставете отново във фурната за около 3-4 минути.

Извадете пицата от фурната и сервирайте гореща.

Бялата пица със сметана, наденица и тиквички е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: