Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Баница с тиквички и наденица

Баница с тиквички и наденица

Баница с тиквички и наденица
Снимка: Виктория Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Баница с тиквички и наденица - задължително изпробвайте това съвършенство на селската кухня"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 400 г
  • тиквички - 1 бр. голяма
  • яйца - 3 бр.
  • сирене - 75 г
  • наденица - 1 бр. варена
  • печени чушки - 2 бр.
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се чукват в голяма купа. Разбиват се. Тиквичката се измива и обелва. Настъргва се на едрото ренде при яйцата. Овкусява се със сол и се разбърква.

В отделна чиния се настъргва наденицата.

Печените чушки се нарязват на ситни кубчета. Подготвя се намазнена тава и корите за баница. На дъното на тавата се застилат 3 кори, като трябва да покриват цялото дъно.

Слага се от плънката с тиквички /тя трябва да се разпредели на 3 дози/, разпределя се върху корите. От сиренето също се взима 1/3 и се натрошава отгоре. Слагат се 2 кори.

Поръсват се с малко олио, половината настъргана наденица и половината печени чушки. Слагат се още две кори и същото се повтаря до изчерпване на продуктите.

Тиквички със сирене, 2 кори, наденица с печени чушки и олио, 2 кори, тиквички със сирене и се завършва с 2 кори. Те се намазват с течността от тиквичките и яйцата и малко олио.

Баницата с тиквички и наденица се изпича в предварително загрята фурна на 200 °C до готовност.

Баницата с месо се разрязва на парчета като пица и се поднася с айрян или друга предпочитана напитка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: