Шарена рибена чорба

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Шарена рибена чорба1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5
"Питайте морските вълци и те ще ви кажат, че най-вкусната рибена чорба се прави с няколко вида риба!"

Необходими Продукти

  • бульон - 1 л рибен
  • лук - 2 глави
  • олио - 40 мл
  • брашно - 20 г
  • корени - 250 г за супа
  • домати - 2 бр.
  • горчица - 1 ч.л.
  • кетчуп - 1 с.л.
  • каперси - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • риба - 500 г рибно филе
  • кисело мляко - 5 с.л. цедено
  • магданоз - 6 - 7 стръка
  • копър - 6 - 7 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържва се до златисто ситно нарязаният лук, поръсва се с брашното и се залива с бульона.

Добавят се нарязаните корени за супа и доматите. Подправя се с горчицата, кетчупа и солта. След 5 минути се прибавя рибното филе, нарязано на кубчета, и се вари 15-20 минути на тих огън.

Преди сервирането се добавят каперсите, изцеденото кисело мляко и нарязаните на ситно магданоз и копър. Поднася се с препечени филийки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: