Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Бисквити»Белгийски канелени бисквити Speculoos

Белгийски канелени бисквити Speculoos

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k6k1
Белгийски канелени бисквити Speculoos
Снимка: marcheva14
1 / 5
05/01/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
20
"Много ароматни и вкусни - идеални за зимните дни."

Необходими Продукти

  • краве масло - 100 г на стайна температура
  • бяла кристална захар - 30 г
  • тръстикова захар - 100 г Панела, тъмна
  • ванилия - 1 ч.л. екстракт
  • канела - 5 г на прах
  • сол - 1 щ.
  • жълтъци - 1 бр. L
  • прясна мляко - 10 мл (или 1 с.л. + 1 ч.л.)
  • бакпулвер - 4 г
  • универсално брашно - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купата на миксера се разбива маслото за 2 минути на висока скорост. Прибавят се двата вида захар, ванилията, канелата и солта. Разбива се отново, до крем. Оставя се настрана.

В купа се разбърква брашното с бакпулвера с телена бъркалка.

В купичка се разбива жълтъка и към него се прибавя прясното мляко.

Към разбитото масло се прибавя жълтъка с млякото, разбива се, докато се приеме.

Накрая се прибавя брашното на три пъти при разбиване на слаба степен на миксера.

Получава се гладко и нелепнещо тесто за бисквити.

Завива се във фолио и се оставя в хладилник за 1 - 2 часа.

Охладеното тесто се разточва върху леко набрашнен плот с дебелина около 3 -4 мм.

Изрязват се бисквитки с формичка такава, че отгоре да оставя красив белег.

Подреждат се в тава върху силиконово килимче с перфорация за печене с малко разстояние. Мрежестото килимче за печене ще доведе до красив завършек на основата на бисквитката.

Печем канелените бисквити на 160 градуса с вентилатор за около 13 - 15 минути. Не трябва да се препичат коледните сладки.

Белгийски канелени бисквити Speculoos са ароматни и много вкусни.

Бележка: Захар Панела е тъмна нерафинирана захар, влажна и със силен аромат на карамел, предлага се в големите супер магазини. Би могло да се замени със захар Мусковадо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: