Ориз с тиквички по китайски

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
17k
20/05/2009
"Защо им е на китайците да ядат месо, когато приготвят толкова вкусен ориз!"
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо22 264
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата17
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се сварява във вода, след това водата се отцежда, налива се 1 с. л. олио, разбърква се и се похлупва, за да остане топъл.

Нарязаните на ситно лук и чесън се запържват в загрятото олио в голям тиган уок.

Тиквичката и морковите се нарязват на пръчици и се добавят в уока. След още минута се добавят нарязанати също на пръчици зелена и червена чушка.

Оризът се запържва в прадварително загрятото олио. Прибавят се зеленчуците, разбърква се и се поднася със соев сос.

Получава са много красив на цвят ориз, който може да бъде самостоятелно ястие или да бъде поднесен като гарнитура.

Голям уок тиган с дървени дръжки 32см.
Приготвяй си тази рецепта с:
Голям уок тиган с дървени дръжки 32см.
48.99 лв.
Виж ››

Ако във вашия дом азиатската кухня е на почит, непременно се нуждаете от уок тиган. Удобен, качествен, с незалепващо покритие, уок тиганът се справя страхотно с приготвянето на месо и зеленчуци.

Рейтинг

5 4
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Петя Иванова
Петя Иванова
01.12.2016 14:52
Става много вкусно. Днес ще си го сготвя за обяд :)
1
0
Ники
Ники
21.05.2013 15:57
Съдържа и чесън (2 скилитки) и джинджифил (2 колелца - т.е. пресен корен). Слагат се заедно при запържването на лука.
1
1
вал
вал
21.05.2013 12:42
В съставките няма чесън а го споменавате че слагате.Има джинджифил а не казвате кога и как се слага.
0
0