Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържен ориз»Свинско с ориз и тиквички по китайски

Свинско с ориз и тиквички по китайски

Свинско с ориз и тиквички по китайски
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Добре, че китайските ястия се приготвят бързо, защото на никой не му се чака"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г (бекон)
  • китайски микс - 1 пакет замразен
  • тиквички - 2 бр. (малки)
  • лук - 1/2 глава (или 2 стръка пресен)
  • ориз - 1 ч.ч.
  • куркума - 1 щипка
  • черен пипер - щипка
  • зеленчукова подправка - 1 к.л.
  • олио
  • сол
  • за соса
  • соев сос - 4 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • кетчуп - 2 с.л.
  • ябълков оцет - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме бекона на малки късчета, запържваме лука в уок тиган или ако нямате такъв, може да използвате дълбок тиган с незалепващо покритие.

Прибавяме късчетата месо и разбъркваме, пържим до леко зачервяване, след което добавяме микса от зеленчуци.

Нарязваме тиквичката на дребни кубчета и добавяме към месото, разбъркваме и накрая добавяме предварително сварения и отцеден ориз, при които сме добавили куркумата и зеленчуковата подправка.

Пържат се заедно за кратко месото с микса и тиквичката да се смесят вкусовете.

Гарнира се с магданоз и се поднася със сос от затоплен соев сос, в които е разтопен медът, кетчупът и оцетът.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: