Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Много вкусна и практична рецепта за хрупкави банички

Много вкусна и практична рецепта за хрупкави банички

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Много вкусна и практична рецепта за хрупкави банички3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
7
"След като опитате тази рецепта, сигурна съм, че няма да можете да се откажете от вкусните банички"

Необходими Продукти

  • готови кори - 8 листа
  • За плънка
  • фета сирене - около 350 г или друго сирене
  • магданоз - по избор
  • люти чушки - по избор
  • За соса на корите
  • олио - 100 мл
  • масло - 100 мл разтопено
  • брашно - 2 ч.л.
  • оцет - 1 супена лъжица
  • сол
  • За намазване
  • жълтъци - 1 бр.
  • прясно мляко - 2 ч.л. или вода
  • поръсване
  • сусам
  • мак
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Стават много хрупкави и вкусни банички, независимо дали с по-дебели или по-тънки точени кори. Може да сложите във фризера готовите банички и само да изпечете в тавата.

За соса: мазнината, брашното, оцетът и солта се смесват и разбъркват добре. Оцетът е много важен в рецептата, не го пропускайте! Той дава тази хрупкавост на баничките.

Натрошете сиренето, ако ползвате магданоза или лют пипер, ги добавете.

Поставяме една кора на плота. Намазваме с помощта на четка от соса и отгоре слагаме още една кора и намазваме отново от соса. Поставяме част от сиренето в края на кората и започваме да навиваме стегнато руло, краищата прегъваме навътре.

Слагаме баничките, които сме увили, в тава с намазнена хартия. По същия начин прилагаме всяко руло от корите. Нарязваме рулата на четири, да се получат малки банички.

Намажете баничките с жълтък, разреден с малко мляко или водичка. Поръсете със сусам и мак, ако ви харесва.

Печем в предварително загрята на 190 градуса фурна до зачервяване.

Много вкусна и практична рецепта за хрупкави банички е изпълнена

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: