Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Хрупкави банички с кайма и спанак

Хрупкави банички с кайма и спанак

NEVINEVI
Помощник Готвач
1621k5283
Хрупкави банички с кайма и спанак
Снимка: NEVI
1 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10 бр.
"Банички с хрупкава коричка и топяща се в устата сърцевина."

Необходими Продукти

  • кори за баница - 10 листа
  • олио - за намазване на корите
  • сусам - за поръсване
  • За пълнежа
  • кайма - 250 г смес
  • спанак - 300 г
  • зелен лук - 3 - 4 стръка
  • яйца - 1 бр
  • олио - 1 - 2 с.л
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете, измийте и нарежете лука и спанака. В тиган загрейте олиото и запържете каймата, после прибавете лука и накрая спанака.

Когато течността се изпари свалете от котлона и овкусете със сол и черен пипер.

Щом сместа се охлади леко прибавете яйцето и разбъркайте добре. Оформете баничка, като намажете един лист кора с олио и прегънете на две.

В единия край сложете малко от плънката, загърнете страните и навийте на руло, като почнете от страната на плънката (разгледайте снимките). Така направете всички кори.

Подредете готовите банички в тавата с хартия за печене, намажете ги с олио и поръсете със сусам. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурната до златист цвят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Много съблазнителна рецепта, ще я пробвам.
16.05.2016 15:50
Monika Ivanova
Monika Ivanova
голяма вкусотия, направих ги-облизахме си пръстите- само дето вкъщи лука не се тачи та почти не сложих.
11.04.2016 06:48
Мария Георгиева
Мария Георгиева
Интересна плънка за банички. Ще се възползвам от идеята.
09.04.2016 21:19
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Плънката е много вкусна,точно тази я много обичам
09.04.2016 20:19
Pressy
Pressy
Интересно предложение. Благодаря !
09.04.2016 12:29