Начин на приготвяне
Стават много хрупкави и вкусни банички, независимо дали с по-дебели или по-тънки точени кори. Може да сложите във фризера готовите банички и само да изпечете в тавата.
За соса: мазнината, брашното, оцетът и солта се смесват и разбъркват добре. Оцетът е много важен в рецептата, не го пропускайте! Той дава тази хрупкавост на баничките.
Натрошете сиренето, ако ползвате магданоза или лют пипер, ги добавете.
Поставяме една кора на плота. Намазваме с помощта на четка от соса и отгоре слагаме още една кора и намазваме отново от соса. Поставяме част от сиренето в края на кората и започваме да навиваме стегнато руло, краищата прегъваме навътре.
Слагаме баничките, които сме увили, в тава с намазнена хартия. По същия начин прилагаме всяко руло от корите. Нарязваме рулата на четири, да се получат малки банички.
Намажете баничките с жълтък, разреден с малко мляко или водичка. Поръсете със сусам и мак, ако ви харесва.
Печем в предварително загрята на 190 градуса фурна до зачервяване.
Много вкусна и практична рецепта за хрупкави банички е изпълнена