Лазаня със спанак

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
630
1k
1k
16/04/2014
"Обзалагаме се, че когато чуете за перфектната вегетарианска лазаня, веднага се сещате за тази сочна Лазаня със спанак"
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 919
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3.7 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се реже на ситно и се запържва в зехтина, прибавя се към него чесънът и се задушава около 1 мин. Прибавя се спанакът, докато си промени цвета. Сместа се оставя да се охлажда.

За Бешамеловия сос: Брашното се запържва в разтопеното масло и се разбърква. На тънка струя се долива млякото, като се продължава да се разбърква. Овкусява се със сол, черен пипер и индийското орехче.

Сушените домати предварително се накисват във вода, режат се ситно, смесват се с Рикотата и Моцарелата, прибавя се спаначената смес и се разбърква добре. Лазанята се реди в намаслена тава, като първо се налива сос на дъното на тавата, след което се редуват кори, сос, спаначена смес и кори до изчерпване на количеството.

Полива се със соса Бешамел. Пече се в предварително загрята фурна на умерена температура около 20 мин. Лазанята се поръсва с настъргано козе сирене.

Рейтинг

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар