Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня от спанак в термомикс

Лазаня от спанак в термомикс

Лазаня от спанак в термомикс
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Страхотна рецепта за лазаня в термомикс - горещо препоръчваме"

Необходими Продукти

  • спанак - 1 кг
  • чесън - 5 скилидки
  • олио - 70 г
  • кори за лазаня - 12 бр.
  • краве масло - 30 г
  • брашно - 50 г
  • прясно мляко - 500 мл
  • сол
  • черен пипер
  • индийско орехче
  • кашкавал - 100 г
  • яйца - 1 бр
  • сирене - бучка
  • лук - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Настържете кашкавала на 5-7-10 скорост за 15 секунди. Извадете и заделете.

2. Накиснете корите за лазаня във вода и малко олио, докато омекнат леко.

3. Сложете лука и чесъна в термомикса и нарежете на дребно за 5 секунди, скорост 10.

4. Добавете олиото и запържете за 7 минути, температура 100, скорост 1.

5. Добавете спанака, измит и изчистен за 12 минути, скорост 1-2, 100 градуса.

6. Добавете яйцето, солта и черния пипер и нарежете всичко на дребно. Скорост - 10, 5 секунди.

7. Извадете и заделете.

8. Изплакнете леко купата и сложете кравето масло и 10 г олио. Затоплете за 2 минути, 100 градуса, скорост 2.

9. Добавете брашното, 2 минути, 100 градуса, скорост 4.

10. Добавете прясното мляко, солта, индийското орехче и нагласете за 8 минути, 100 градуса, скорост 4

11. В на мазнена тавичка сложете малко бешамел, 4 кори за класическа лазаня, спанак, бешамел, отново кори и така до изчерпване на количествата, като завършите с кори.

Излейте всичкия бешамел отгоре, поръсете с кашкавал и печете на 180 градуса за 30 минути в предварително загрята фурна.

Нашата лазаня от спанак в термомикс е готова!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: