Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Мусака»Муска с праз и тиквички

Муска с праз и тиквички

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВА
Мастър Шеф
2261k3041k7
Муска с праз и тиквички
Снимка: ГАЛЯ ДУМАНОВА
1 / 4
14/01/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"При сервиране муската с праз и тиквички гарнирайте с кисело мляко по желание."

Необходими Продукти

  • тиквички - 500 кг
  • кайма - 600 г смес
  • праз - 2 бр. лук
  • домати - 1/2 ч.ч. консерва
  • магданоз - 1/2 връзка
  • брашно - 2 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • олио - 100 мл.
  • чубрица - 1 к.л.
  • копър - 2 стръка пресен
  • За заливката
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 3 с.л.
  • яйца - 3 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивате добре тиквичките и ги нарязвате на кубчета, без да ги белите. Изсипвате тиквичките в дълбок тиган или тенджера, в които сте сгорещили предвиденото олиото, след което ги поръсвате с брашното, добавяте и 1/2 чаена лъжица сол и разбърквате добре, за да може брашното да се разпредели равномерно.

Запържвате тиквичките за около 5-6 минути, след това добавете ситно нарязаният праз. След като лукът омекне, добавете каймата и разбъркайте добре, за да не стане на бучки.

Добавете доматите и подправките и оставете сместа да ври 4-5 минути. Изсипете сместа в тава, разбъркайте добре и печете в предварително загрята на 240 °C фурна за 20-25 минути.

Докато мусаката се пече, разбийте съставките за заливката, разпределете сместа равномерно върху мусаката с тиквички.

Печете мусаката от тиквички с кайма, докато се зачерви, което отнема още около 15- 20 минути.

При сервиране муската с праз гарнирайте с кисело мляко по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: