Начин на приготвяне
Измивате добре тиквичките и ги нарязвате на кубчета, без да ги белите. Изсипвате тиквичките в дълбок тиган или тенджера, в които сте сгорещили предвиденото олиото, след което ги поръсвате с брашното, добавяте и 1/2 чаена лъжица сол и разбърквате добре, за да може брашното да се разпредели равномерно.
Запържвате тиквичките за около 5-6 минути, след това добавете ситно нарязаният праз. След като лукът омекне, добавете каймата и разбъркайте добре, за да не стане на бучки.
Добавете доматите и подправките и оставете сместа да ври 4-5 минути. Изсипете сместа в тава, разбъркайте добре и печете в предварително загрята на 240 °C фурна за 20-25 минути.
Докато мусаката се пече, разбийте съставките за заливката, разпределете сместа равномерно върху мусаката с тиквички.
Печете мусаката от тиквички с кайма, докато се зачерви, което отнема още около 15- 20 минути.
При сервиране муската с праз гарнирайте с кисело мляко по желание.