Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Мусака»Муска с домашна кайма и ориз

Муска с домашна кайма и ориз

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5395k1k3k3
Муска с домашна кайма и ориз
Снимка: Виктория Константинова
1 / 4
17/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Как да плените някого в 2 лесни стъпки - 1 правите мусака с домашна кайма и ориз, 2 - каните го да я опита"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 и 1/2 кг
  • ориз - 2/3 ч.ч.
  • свинска кайма - 700 г
  • мас - 3 с.л.
  • чубрица
  • джоджен
  • черен пипер
  • сол
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 400 г
  • сода бикарбонат - 1 к.л.
  • брашно - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и измиват. Нарязват се на малки кубченца.

В голям тиган се слага маста да загрее. Слага се и каймата. Пържи се до образуването на топчета. Добавя се оризът да се запържи. Добавят се и картофите - да се бланшират.

Всичко се изсипва в тава. Добавя се вода. Подправя се със черен пипер, чубрица, джоджен и сол. Разбърква се.

Слага се на печката да се готви. Когато картофите и оризът са почти готови, се слага във фурната, докато мусаката остане без вода.

В купа се разбиват яйцата. Добавя се киселото мляко. Добавят се содата и брашното. Разбива се. Добавя се малко сол.

Мусаката се залива със сместа и се връща отново във фурната. Пече се до златисто.

Тази мусака с ориз се гарнира се с кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: